• 1403/11/01 - 13:54
  • - تعداد بازدید: 17
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزیدگان عشایر، تسهیلگر و پیشرو در تولید هستند

معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران گفت: برگزیدگان و نمونه های عشایری، تسهیلگر، پیشرو و پییشتاز در تولید هستند و باید از دستاوردهای آنان استفاده کنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، همزمان با برگزاری سی و هشتمین دوره معرفی و تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی، نشست هم اندیشی مدیران و تصمیم سازان با برگزیدگان عشایری در سالن کوچ سازمان امور عشایر برگزار شد و از سه نفر از برگزیدگان عشایری کشور از استان های آذربایجان غربی، خراسان رضوی و کرمان تجلیل به عمل آمد.
 
معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران در این نشست اظهار داشت: برگزیدگان و نمونه‌های عشایری تسهیلگر، پیشرو و پییشتاز در تولید هستند و باید از دستاوردهای آنان در جامعه عشایری استفاده و بهره‌برداری کنیم.
 
مهدی میزبان بیان کرد: جامعه عشایری در ۵۹ درصد از جغرافیای کشور دارای قلمرو هستند و از ۳۵ میلیون هکتار مرتع و ۷۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی بهره‌برداری می‌کنند.
 
 وی افزود: عشایر با جمعیت ۲۵۱ هزار خانوار، ۲۵ درصد از گوشت قرمز و ۳۵ درصد از صنایع دستی کشور را تولید می‌کنند و هر چادر عشایری یک کارگاه تولیدی و پاسگاه امنیتی و انتظامی است و نقش پدافندی قابل توجهی دارند.
 
میزبان ابراز کرد: عشایر بدون هیچ هزینه‌ای برای کشور، با کوچ و استقرار در مناطق ییلاقی و قشلاقی، موجب رونق اقتصادی می‌شوند و بازارهای محلی در شهرهای مختلف با حضور آنان رونق پیدا می‌کند.
 
معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران افزود: عشایر هم خودشان تولید کننده هستند و هم موجب رونق پیشه‌ها و مشاغل مختلف می‌شوند و نقش آنان در تامین امنیت غذایی کشور بسیار با اهمیت است.
 
وی با اشاره به پروار دام توسط عشایر در طی دوماه، گفت: این یک رکورد است که عشایر در خراسان رضوی توانسته اند در طول دوماه دام خود را پروار کنند که امیدواریم در سایر استان ها نیز ترویج شود.
 
معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران گفت: جامعه عشایری علاوه بر دامداری، در تولید صنایع دستی نیز نقش آفرینی می کنند و دست بافته های آنان علاوه بر ارزش اقتصادی، اهمیت هویتی و تاریخی دارند.
 
 
 
تجلیل از برگزیدگان عشایری در سال 1403
 
رشته های مصوب در حوزه عشایر در سال جاری شامل شرکت تعاونی برگزیده، زن برگزیده و دامدار برگزیده عشایری بود و در مجموع 36 پرونده به دبیرخانه شناسایی و معرفی برگزیدگان کشاورزی ارسال شده بود.
 
در مراسم تجلیل از برگزیدگان عشایری، از رقیه نقی‌زاده از شهرستان نقده استان آذربایجان غربی به عنوان زن برگزیده عشایری، محمدرضا گلی از شهرستان مشهد خراسان رضوی به عنوان دامدار برگزیده عشایری و از اسلام میرچراغ خانی از شهرستان ریگان در شمال استان کرمان به عنوان مدیرعامل برگزیده شرکت تعاونی عشایری با اهدای لوح و تندیس، تجلیل شد.
 
بر اساس این گزارش، سی و هشتمین دوره معرفی و تجلیل از برگزیدگان کشاورزی روز شنبه ۲۹ دی ماه با حضور رئیس جمهور در سالن اجلاس سران در تهران برگزار شد و از ۱۴۶ نفر از فعالان پیشرو و اثرگذار بخش‌های مختلف کشاورزی تقدیر به عمل آمد. برگزیدگان کشاورزی امسال از میان ۶۴ هزار کشاورز پیشرو و خلاق از سراسر کشور انتخاب شدند. استان‌های همدان، آذربایجان شرقی، خوزستان، البرز و فارس به ترتیب بیشترین کشاورزان برتر کشور را در سال ۱۴۰۳ معرفی کردند. این همایش از سال 1364 تاکنون سی و هشت دوره برگزار شده است.
  • گروه خبری : سازمان امور عشایر ایران,اخبار سازمانها و موسسات
  • کد خبر : 191884
کلمات کلیدی
روابط عمومی سازمان امور عشایر شرافی طهرانی
خبرنگار

روابط عمومی سازمان امور عشایر شرافی طهرانی